fbpx

Културните различия при пътуване на изток – полезна информация преди пътуване към Грузия, Турция, Азербайджан, Киргизстан и Иран.

В класическата рецепта за добро приключение, винаги трябва да има доза непознато и различно. Въпреки, че не е задължително, то сблъсъкът с различните страни и култури ни обогатява и добавя към пътешествието онази изпълваща сетивата подправка наречена приключение!  Понякога обаче  дозата “приключение”, може да ни дойде твърде много и да преизпълни изживяването със своето присъствие.... Продължете да четете Културните различия при пътуване на изток – полезна информация преди пътуване към Грузия, Турция, Азербайджан, Киргизстан и Иран.

Как да поддържаме добра форма за планина!

Нарекохме този брой Как да поддържаме форма за планина, защото си говорим за това какво се крие зад термина кондиционни и функционални тренировки. Подход за трениране, който цели по-цялостно и целенасочено да развие нашето тяло, за да бъде то здраво, силно и адаптивно!

Дневна рутина – сутрин след ставане или по време на почивка в офиса.

Сет от няколко упражнения изпълнени едно след друго с по 20 повторения всяко!Подходящи за сутрешна рутина или след продължително седене на стол в офис! Могат да се изпълнят еднократно или да се повторят на определен интервал през деня, зависимост от нуждите на тялото(на всеки час седене на стол е добре да се правят веднъж). Упраженията... Продължете да четете Дневна рутина – сутрин след ставане или по време на почивка в офиса.

Снегът ни говори – следите в зимната планина!

Снегът е като бял лист и всяка черта по него е буква, която може да бъде прочетена и разгадана. Могат да бъдат оставяни основно от животни или хора и машини, а метеорологичните условия влияят изключително много върху яснотата и структурата на следата. 

Нашата политика в настоящата ситуация

Във връзка с излязлата на 27.10.2020 г. заповед на МЗ, която в точка 11 “преустановява екскурзиите” (линк към заповедта), без да уточнява какво се крие зад тази формулировка, която не съществува в Закона за туризма и останалите наредби, уреждащи дейността ни, бихме желали да уведомим нашите клиенти следното: Вече една седмица целият сектор, който работи... Продължете да четете Нашата политика в настоящата ситуация

Стаж като планински водач

Tуроператорска фирма “Топ Гайдс” ООД, има възможност да осигури стаж с действащ планински водач. Предложението се отнася за колеги, изкарали курс за планински водач към легитимен център и владеещи английски или испански език на добро ниво. За повече подробности, моля пишете на info@topguides.bg