fbpx

Нашата политика в настоящата ситуация

Във връзка с излязлата на 27.10.2020 г. заповед на МЗ, която в точка 11 “преустановява екскурзиите” (линк към заповедта), без да уточнява какво се крие зад тази формулировка, която не съществува в Закона за туризма и останалите наредби, уреждащи дейността ни, бихме желали да уведомим нашите клиенти следното:

  • Вече една седмица целият сектор, който работи в сферата на планинския и природния туризъм чака детайлизиране на тази заповед, с цел да можем да работим при смислени и обосновани противоепидемични мерки.
  • За нас приоритет е здравето и благополучието на нашите клиенти и по тази причина за времето, в което е в сила заповедтта (към момента до 12-ти ноември) ние можем да ви предложим единствено услугата водене в планината, която не е изрично забранена от настоящата заповед, и, според всички известни ни факти и изследвания, не застрашава по никакъв начин здравето ни и не допринася за разпространението на вируси.
  • Преходите, които предлагаме, се провеждат при стриктно спазване на всички противоепидемични мерки, наредени от МЗ, които се отнасят до пребиваването на открити пространства. Допълнително ние въвеждаме максимален брой на участниците във всяко пътуване – до 6 човека, както и поемаме задължението да се осведомяваме допълнително за здравословното състояние на участниците до последния момент преди пътуването.
  • Нашите програми няма да включват групов организиран транспорт и клиентите ни са длъжни самостоятелно да поемат грижата за настаняването си, в случай, че има такова по програма (което към момента ще приспадаме като стойност от цените на пътуванията, обявени в програмите ни). Отново нашата гореща препоръка е да се спазват въведените правила и да се проявява лична отговорност по отношение на спазване на дистанция, лична хигиена, дезинфекция и носене на предпазни средства.

Воденето на индивидуални клиенти и малки приятелски или семейни групи винаги е било приоритет за нас от гледна точка на безопасността, стойността на преживяването и качеството на услугата за нашите клиенти и в този момент сме още по-убедени в концепцията си, с оглед на случващото се.

Екипът на Top Guides

Вашият коментар