fbpx

Топ гайдс ООД

ekip
Топ гайдс ООД 3

Фирма “Топ гайдс” ООД е създадена през 2019-та година и предлага планински преходи за малки групи по интересни и разнообразни маршрути в България и зад граница.

Към днешна дата фирмата е управлява от 2-ма действащи и активни планински водача – Димитър Самунев и Александър Серафимов. Митко и Сашо започват пътя си като водачи в периода 2005-2007 г., от курсовете за планински водачи, които провежда Асоциация “Планини и хора”. В практиката те постепенно насочват изявите си в определени посоки – осъществяване на пешеходни преходи, вело турове, ски туринг и преходи със снегоходки – както с чуждестранни гости на територията на България, така и с български извън пределите на родината.

Съществуването на фирмата дава възможност на нейните създатели и водачите около нея да практикуват професията си пълноценно и достойно, съгласно законодателството на Република България, както и да се развиват професионално в предпочитаните от тях направления.

Екипът от водачи, който се обособява около фирмата, наброява около 10 човека с различен опит и интереси в областта на планинските активности и туризма сред природата – ски, катерене, алпинизъм, вело турове, планинско бягане, наблюдение на растения и животни, детски приключенски лагери и т.н. Някои от нас обичат да пътешестват по света и да откриват нови хоризонти и непознати планински силуети далеч от дома, други – да се фокусират в практикуване на любимите си занимания и изучаване природата и нейните дадености предимно на територията на България.

Наред с воденето на хора по планините, много от нас имат знания, умения, професионален опит и дори кариера в сфери, различни от планинската. Това, което ни обединява, е страстта по планините, природата, пътешествията и спортовете в планинска среда, но също така и съзнателното и добронамерено отношение при работата с клиенти, умението ни да работим с хора в необичайни за тях условия, както и отговорното отношение към професията на планинския водач. Не на последно място ние сме екип от приятели, които работят заедно.

Ние постоянно се стремим да развиваме знанията и уменията си с цел да сме сред най-добрите практикуващи професията в момента. За тази цел, чрез Асоциация “Български планински водачи”, ежегодно организираме вътрешни опреснителни занимания по различни теми – долекарска помощ, лавинна безопасност и т.н.

Повече за водачите на Топ гайдс може да прочетете в секция “Профили”

Топ Гайдс ООД, лиценз за туроператор РК-01-7974

Застраховка Отговорност на туроператора 2024

Банкова сметка:
Титуляр на сметката: Топ Гайдс ООД
IBAN: BG95BPBI79421200017677
Банка: Юробанк България АД/Пощенска банка
BIC:BPBIBGSF
Валута: BGN