fbpx

Христо Николов

icho profilПрофесионален опит: Работи като планински водач от 2009-та. Негова специализация е планинското колоездене. Води български и чужди групи из страната, както и организира пътувания на българи в чужбина, включително Хималаите и Канарските острови. Като част от екипа на Сдружение Байкария участва в проучването и описването на множество велосипедни маршрути. Води също и пешеходни групи през лятото и зимата предимно в планините на България. От лятото на 2011-та започва и по-целенасочено да работи с деца, като инструктор в приключенски лагери на открито.

Опит в планините: Израснал близо до Централна Стара планина, той е свързан с Балкана от ранна възраст. Обикаля с колело, пеша и със ски другите високи българските планини – Рила, Пирин, Витоша, Родопите. Води вело-експедиции по по-непознатите граничните планини на страната – Славянка, Беласица, Огражден, Малешевска, Влахина, планините на Краището и др. Плавал е по по-големите реки в страната с каяк. Посещавал е различни планини в Македония, Румъния, Гърция, Словакия, Чехия, Германия. Посещавал е непалските Хималаи с колело, както и на трекинг. Водил е групи и на остров Ла Палма (Канарските острови).

Опит в пътуванията: Пътувания в Непал, Канарските острови, Немските Алпи пътешествие с влак през Централна и Източна Европа, различни пътувания из Балканите, както и множество пътувания на автостоп в миналото.

Интереси: Планинско колоездене, откривателство, ски преходи, каяк по реки, фотография.

Квалификации:

2012 – Придобита професионална квалификация „Планински водач”, АПХ, диплома № 018709/2012 г.; Регистриран в Националния туристически регистър със Заповед Т-РД-17-3/13.06.2016;
2010 – Квалификационен курс за водене с планинско колело, АПХ;
2004-2010 – Бакалавър, специалност „Урбанизъм“, Университет по архитектура, строителство и геодезия.
2002 – Шофьорска книжка, активен шофьор.

Езици: Английски.

 

IMG 6591
 

Вашият коментар